Να προσληφθούν τώρα οι συνάδελφοί μας στο Grand Hyatt Athens!

FacebookTwitterGoogle+Share

NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ – ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διεύθυνση του GRAND HYATT ATHENS του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως είναι ήδη γνωστό, προχώρησε στις απολύσεις  δεκατεσσάρων συναδέλφων μας που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους, μέσω του εργολαβικού συνεργείου που τους απασχολούσε.

Όλο αυτό το διάστημα που  το συνδικάτο κινητοποιήθηκε προκειμένου οι συνάδελφοι μας να πληρώνονται με την κλαδική τους σύμβαση, να καταβάλλονται τα επιδόματά τους όπως ορίζει ο νόμος, να τους αποδίδονται αποδείξεις μισθοδοσίας και άλλα, διαπιστώθηκαν σωρεία παραβάσεων από τα εργολαβικά-δουλεμπορικά γραφεία SCLEAN MIKE και AKTIV CLEANING SERVISES που δραστηριοποιούνται στο GRAND HYATT ATHENS όπως αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, διαφορές στις αποδείξεις μισθοδοσίας και στα καταβαλλόμενα ποσά, ψευδής στοιχεία μισθωτού όσο αφορά την ειδικότητα και πολλά άλλα.

Mε τον κίνδυνο αργά ή γρήγορα να ξεχειλίσει η αγανάκτηση και η οργή των συναδέλφων μας  που για χρόνια ολόκληρα υπομένουν τις αυθαιρεσίες των δουλεμπορικών γραφείων, η εργοδοσία προσπάθησε να τους τρομοκρατήσει και να επιβάλει “νεκρική σιγή”, απειλώντας τους ότι όποιος έστω και με νεύμα επικοινωνήσει με το Συνδικάτο του την άλλη μέρα θα βρεθεί χωρίς δουλειά. Αγνοούν βέβαια ότι εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια, αν δεν σμίγουν μεταξύ τους, τότε οι εργαζόμενοι δε καταλαβαίνουν ούτε από απειλές ούτε από τρομοκρατία.

Αφού λοιπόν συνέβησαν όλα τα παραπάνω, το σχέδιο της διεύθυνσης ήταν να απομακρύνει συγκεκριμένους συναδέλφους αφού έβαλε άλλο εργολαβικό γραφείο να επαναπροσλάβει αυτούς που είχε απολύσει το προηγούμενο. Δηλαδή στο ίδιο τραπέζι, οι συνάδελφοι υπέγραφαν ταυτόχρονα απόλυση και  πρόσληψη μαζί. Έτσι νόμιζαν ότι θα εξαφανίσουν όσους  τόλμησαν να διεκδίκησαν τα αυτονόητα χωρίς να ανοίξει μύτη. Μάλιστα, ήταν τόσο αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουν μια και καλή, που μαζί με όλους τους συναδέλφους μας απέλυσαν και εργαζόμενη καμαριέρα που είναι εκλεγμένη στην Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου, παραβλέποντας τον νόμο περί προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης.

Η διεύθυνση και κατ’ επέκταση ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, εφόσον χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα εργολαβικά συνεργεία για τους λόγους που αναφέραμε, καταδεικνύει και την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ που “αγρόν ηγόραζε”, αφού αφήνουν ένα τέτοιο μεγαθήριο να εκμεταλλεύεται τα παραθυράκια που διαθέτουν οι κυβερνήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να τους παρέχουν όλες τις απαραίτητες ευκολίες ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους εις βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε τους όλους συναδέλφους μας στο ξενοδοχείο GRAND HYATT ATHENS αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο να πράξουν με μοναδικό κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, τις δικές τους και των οικογενειών τους και να διεκδικήσουν συλλογικά μισθούς και δικαιώματα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι συνάδελφοί μας χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες και η διεύθυνση του GRAND HYATT ATHENS να αναλάβει όλη την ευθύνη για τις παρανομίες των εργολαβικών συνεργείων και να πράξει τα ανάλογα όσον αφορά τη μισθοδοσία και τα δικαιώματά των εργαζομένων!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ